לקידום רווחתן של נשים החוות כאבים בפות ובנרתיק

פסיכותרפיה גופנית בוולוודיניה

טיפול רגשי אפשרי הינו פסיכותרפיה גופנית בוולוודיניה.

פסיכותרפיה גופנית היא ענף בפסיכותרפיה אשר מדגיש את החיבור בין גוף לנפש ומבקש לכלול את הגוף בתהליך האבחון והטיפול. לפיכך, הטיפול אינו מתמקד אך ורק בשיח מילולי, אלא מביא את תשומת הלב גם אל הגוף באמצעות כלים כמו דמיון מודרך, התבוננות, מדיטציה, תנועה, מגע, עבודת נשימה, משחק ועוד.

בבסיס הגישה עומדת התפיסה שלתהליכים הנפשיים של האדם יש הקשרים גופניים. וכן שמידע רב אשר לא בהכרח נגיש ברמה המודעת, נמצא בתוך הגוף. הגוף 'מדבר' את מה שלא תמיד מתוקשר באופן מילולי; שחוויות מן העבר, טראומות ורגשות מסוימים עשויים להשפיע על דפוסים רגשיים, התנהגותיים וגופניים. שקיים מידע בגוף אשר יכול לסייע באבחון הקשיים הנפשיים של האדם. וכן שדיבור המעוגן בחוויה של הגוף יהיה בעל פוטנציאל רב יותר ליצירת שינוי משמעותי מאשר שיח טיפולי שאינו נחווה בגוף. 

התפיסה ההוליסטית, שעומדת בבסיסה של הפסיכותרפיה הגופנית, מאמינה ביכולת של הגוף לרפא את עצמו ולהחזיר את עצמו לאיזון בהינתן התנאים הנכונים. גישה זו מדגישה את חשיבות החיבור לגוף, על מנת לאפשר לאדם הוויה קשובה ואמפטית לעצמו.ה,  על כל חלקיו.ה. 

ענף הפסיכותרפיה הגופנית מכיל בעצמו תתי ענפים וגישות שונות לעבודה, כגון: טיפול רייכיאני, ביוסניתזה, התמקדות, פסיכותרפיה ביודינמאית, עבודת נשימה הולוטרופית וריברסינג, Somatic Experiencing, ועוד.

פסיכותרפיה גופנית כטיפול בכאבים באיבר המין הנשי

העבודה עם כאבים באיבר המין הנשי תהיה לא רק באמצעות הקשבה, הכלה, עיבוד ותמיכה רגשית מילולית, אלא גם דרך חווית הגוף. זאת, מתוך הבנה, כי פעמים רבות הגוף מוצא את דרכו לאותת לאישה על תכנים, חוויות, טראומות או רגשות לא מעובדים על ידי מכאובים, חולי ומיחושים. זאת, כדי לאותת על מצוקה, להתגונן מפני מפגש עם רגשות מציפים וכן על מנת לעודד אותה להיכנס לתהליך של טיפול וריפוי. 

חוויות, (מיניות או אחרות, בוגרות או מוקדמות יותר), עשויות לכלול פלישה, אלימות, ריצוי, חציית גבולות, חוסר הקשבה לגוף, או הפנמה גופנית של מסרים חברתיים וחינוכיים אשר אינם מיטיבים עם האישה, גופה ומיניותה. כמו גם, רגשות שליליים דוגמת אשמה, כעס, בושה ופחד העשויים להתלוות לאותן חוויות.

התהליך ההוליסטי המתאפשר בעזרת פסיכותרפיה גופנית יכול לגעת במקומות ראשוניים או מודחקים, ולאפשר שחרור טראומות מהגוף. עיבוד תכנים מודעים ולא-מודעים, ודרך התנסות להשיב תחושת אוטונומיה ושליטה, להעצים ולבסס משאבים להתמודדות, שינוי וריפוי. הטיפול החוויתי מעלה תחושת ערך, מסוגלות, אהבה וקבלה עצמית, ויכול לשפר ואף להעלים את התסמינים הגופניים שהובילו לפנייה לטיפול. 

לקריאה נוספת

 

נכתב על ידי מעין אורה גרבר (MA), פסיכותרפיסטית גופנית, עם התמחות ביחסים, אינטימיות, מיניות ועבודה עם טראומה.

רשומה לניוזלטר ?

הרשמי וקבלי יומן מעקב כאב חודשי בחינם 

רשומה לניוזלטר ?

הרשמי וקבלי יומן מעקב כאב חודשי בחינם 

הרשמי עכשיו

דילוג לתוכן