לקידום רווחתן של נשים החוות כאבים בפות ובנרתיק

התמודדות עם כאב כרוני

כאב כרוני עלול להשפיע על החיים שלך ולהקשות על עבודה, שינה, יחסים חברתיים, זוגיות וביצוע פעולות יומיומיות אחרות. הוא יכול גם להעיב על יחסים עם משפחה וחברים, או לגרום לך להרגיש מדוכאת ועצבנית. רכישת כלים לשליטה ולהתמודדות עם כאב כרוני חשובה באותה מידה למצבך הרגשי כמו שהיא חשובה לבריאותך הפיזית.

בחלק זה נציע מספר אסטרטגיות התמודדות לניהול כאב וגם את חלק מהשלכותיהן.

כאב כרוני

הכירי בתחושות שלך והחזירי
שליטה על החיים שלך

בשלב מסוים, את עשויה להרגיש עצב, כעס ו / או חרדה, כמו גם תחושה שהכאב השתלט על החיים שלך, וההשפעה של וולוודיניה על החיים שלך. אלו רגשות נפוצים בקרב נשים המתמודדות עם וולוודיניה וכדאי לדון בהם עם דמות שאת סומכת עליה: בן/בת משפחה, בן/בת זוג, חבר/ה או אשת מקצוע מתחום הבריאות. כדי להתגבר על תחושת חוסר האונים ולהחזיר לעצמך שליטה על החיים שלך, ניתן ליישם טכניקות שיעזרו לך לקבל את הכאב, ואז לקחת עליו ״בעלות״. לשם כך חשוב להיות מציאותית לגבי הפעולות שאת יכולה או לא יכולה לעשות, ולא לאפשר למגבלות הפיזיות שלך להגדיר אותך. חלק מהנשים יגלו כי כתיבה מסייעת להן להתמודד עם הרגשות שלהן. הכתיבה יכולה להיות בצורת סיפורים או שירים אבל גם כתיבת יומן. יומן כזה יכול לכלול תיאור של רגשות חיוביים ושליליים ביחס למצבך, תיעוד של הכאב, עוצמתו והסיטואציה בה הוא נוצר וכל נושא אשר העולה בך. 

זה באמת עושה את ההבדל כשאת רואה את "חצי הכוס המלאה"  ולא את "החצי הריקה." א/נשים רבים חווים כאב כרוני. חלקם חווים חיים מאושרים ומלאים, בעוד שאחרים לא. מה שעושה את ההבדל הוא הבחירה להתמקד בחוזק שלך ולהנות מהפעילויות שאת כן מסוגלת לעשות, במקום להתעכב על מה שאת לא יכולה לעשות

במילים פשוטות, את יכולה לחיות חיים טובים ואיכותיים למרות ובמקביל לכאב הכרוני. חלק חשוב בתהליך הזה הוא פיתוח גישה חיובית, מה שעשוי לקחת זמן ותרגול. החליפי מחשבות שליליות כגון: "אני לעולם לא ארגיש טוב יותר," עם "אני הולכת לעשות כל שביכולתי כדי להרגיש טוב יותר". מחשבות שליליות גורמות לחרדה, שעלולה לתגבר את הכאב. שמירה על גישה חיובית מסירה את הפוקוס מהכאב שלך ושומרת על החרדה במקום, מה שעוזר לך להרגיש טוב יותר גם רגשית וגם פיזית.

היי שותפה פעילה בטיפול שלך ובניהולו

את חלק אינטגרלי וחשוב בצוות הרפואי שלך. למדי על המצב שלך ואל תהססי לשאול שאלות. עבדי עם הרופאה שלך כדי להשיג את המטרות שלך. אמצי צוות רפואי שמתאים לך וקשוב אלייך. 

אמצי אורח חיים בריא

תזונה מאוזנת, שינה מספקת ופעילות גופנית יום יומית הן פעולות חשובות לכולן, ובמיוחד לנשים המתמודדות עם כאבים כרוניים.

  • תזונה - הקפידי על תזונה מאוזנת עם הרבה ירקות ופירות, הגבילי פחמימות ריקות ושומנים לא בריאים, ושתי לפחות 6 כוסות מים ביום. אם את צריכה הדרכה בנוגע לאכילה בריאה, פני לתזונאית.
  • שינה - מכיוון ששינה קשורה למצב הרוח ולכאב - חשוב לישון מספיק. אם את מתקשה להירדם בגלל כאב, פני לאשת מקצוע.
  • פעילות גופנית - למרות שאנשים רבים הסובלים מכאבים כרונים מהססים לעשות כושר, שרירים מכווצים גורמים בדרך כלל ליותר כאב מאשר שרירים גמישים. מחקרים מראים כי פעילות אירובית גופנית תורמת להאצה של משככי כאב טבעיים בגוף, ומשפרת את מצב הרוח. תחת הדרכתה של אשת מקצוע מתאימה, בחרי את תוכנית האימונים המתאימה לך. מומלץ שתתחילי באופן הדרגתי, תוכלי להתחיל מהליכה של 15 דקות מדי יום.
  • התמודדות עם לחץ - גם לחץ יומיומי יכול להחמיר כאבים. תוכלי ללמוד לשלוט בו עם טכניקות מדיטציה או הרפיה, כמו נשימות עמוקות ויוגה. את יכולה לדון באסטרטגיות להקלת מתח עם הרופאה שלך או עם פסיכולוגית. ניתן למצוא וידאו הרפיה מועיל בקישור הזה.

ניתן למצוא וידאו הרפיה מועיל בקישור הזה.

ישנן מספר אפליקציות אותן תוכלי להוריד לנייד לדוגמא בhead spasce.

נסי גישה טיפולית רב-תחומית

יתכן שאין פתרונות פשוטים לכאב כרוני, אבל זה לא אומר שאי אפשר לשפר אותו, או להתמודד איתו. קיימות מגוון אפשרויות טיפול ואת יכולה לנסות שילוב של טיפולים כדי להקל על הכאב שלך. לעיתים כדאי לשקול טיפול הכולל אסטרטגיות רפואיות קונבנציונליות יחד עם רפואה משלימה. אין טיפול אחד שפועל באותה מידה עבור כל הנשים עם וולוודיניה, ולכן כנראה תצטרכי לנסות מספר טיפולים לפני שתמצאי את אלו שפועלים באופן מיטבי עבורך. נשים רבות מוצאת הקלה בשילוב של תרופות, פיזיותרפיה, וטיפול משלים, כגון דיקור או עיסוי. יש לשקול גם ייעוץ פסיכולוגי במידה ואת חשה חרדה או דיכאון, או רצון לדון בחיי המין שלך או במערכות היחסים שלך.

השקיעי את האנרגיה שלך בצורה חכמה

הכאב עלול להטיל מגבלות על יכולתך לבצע פעולות מסוימות. חלק מהנשים מוצאות שכדאי לסדר את היום בין פעילות למנוחה, משום שאם הן פעילות יותר מדי זה מעצים את הכאב שלהן. מנגד, חוסר פעילות עלול לגרום לשרירים להתכווץ ולהחלש, מה שתורם למעגל הכאב. את צריכה לקבוע את האיזון הנכון של פעילות ומנוחה עבורך.

נהלי התפרצויות

בעזרת כתיבת ״יומן כאב״, את יכולה ללמוד אילו פעולות עושות את הכאב שלך גרוע יותר, ולהגביל אותן למינימום, לצד לימוד ימים ו/או מצבים שהם נטולי כאב. לפעמים את לא יכולה להימנע מפעולות מסוימות או שההתפרצות / התלקחות מתרחשת בפתאומיות. דברי עם הרופאה שלך, מראש, כיצד להתנהל במקרה של התפרצות, בין אם נטילת תרופות נוספות או אמצעים לעזרה עצמית כמו אמבטיה בישיבה או שכיבה, טכניקות הרפיה או פעולות שאת מוצאת אותן כמרגיעות כמו האזנה למוזיקה, הליכה בים או צפייה בסרט.

עזרי לאחרות

בזמן שאת מחפשת דרכים להתמודד עם הכאב שלך, הושיטי יד לנשים אחרות במצוקה. שיתוף החוויות שעברת עשוי להיות מועיל לנשים אחרות ועזרה לזולת יכולה לגרום לך להרגיש טוב עם עצמך.

 

 Retrieve from:  https://www.nva.org/learnpatient/coping-with-chronic-pain/

 

רשומה לניוזלטר ?

הרשמי וקבלי יומן מעקב כאב חודשי בחינם 

רשומה לניוזלטר ?

הרשמי וקבלי יומן מעקב כאב חודשי בחינם 

הרשמי עכשיו

דילוג לתוכן